Arkadaslar, Turkiyeye gidiyoruz, birsuru iphone MAC siparisi var. Bunlari kutulariyla falan goturursem gumrukte sorun olur mu, vergi falan aliyorlarmi boyle hediyelerden Turk sinir kapisinda?
Pasaporta isletin ve sattiginiz kisiye soyleyin yazilimi kirdirmasi lazim oda 30 YTL falan
Ama burada vereceksiniz 450 dolar orada 700 dolar falan sizce degermi?
Hayir o zaman calismaz TR de
Pasaporta isletmek cok kolay 2 saniye suruyor herhangi bir Turkcell bayiinde yapilabilir. Kirdirmakta kolay ama aradaki 100 -200 dolar kafa agrisi ne bilim degmez gibi geliyor bana
bunu goturenin pasaportuna ISLETMEYIN! yoksa cikista cikarmasi gerekir.
sanirim burada Oguzun demek istedigi kirdirip TRde calismaya baslamasindan 2 hafta sonra IMEI numarasi Turkiyede kayitli olmadigi icin kapanmasini engellemek icin KULLANICININ kendi ustune kaydetirmesi gerek.
eskiden senede 1 yeni telefon yapabiliyorlardi simdi bu sureye 2 seneye cikartilar (ya da uzereler).
Ayrica haber Turk Vodafone Apple ile anlasti iPhone lari TRde satmaya baslayacaklar (temmuz).
Arkadaslar, mart ayindaki bir yasa degisikligi ile kural degismis.
Artik iPhone kaydetirtmek icin ustune kaydetiren kisi EN FAZLA 1 ay once yurt disina cikmis olmasi lazim VE 2 senede 1 yeni telefon kayit etiriliyor. (eskiden senede 1di)
Asagida Oguzun sorusuna cevaben bir uyari daha yapmak istiyorum. iphone pasaporta kayit islemini havalaninda yapmayin. burada anlayacaklari gumruk odememek icin isletiyorsunuz sanacaklar ve yurt disina cikarken tekrar yaninizda olmasi gerekecek. bu eski gunlerden kalma bir uygulama.
bizim bahsetigimiz isler icin kayit isteyen kurum TC Telekomunikasyon Kurulu (FCC in the US) ve bu kaydi kullandiginiz gsm operatorunun (turkcell/vodafone/avea) herhangi bir buyuk boy bayii.
Benim merak ettigim Istanbul Ataturk havalimaninda bunu pasaporta islettirebilecegimiz bir yer varmi? Bilgisi olan varsa lutfen yazsin. Istanbul'da baska yere gitmeye kalkarsam gunum bosa gitmesin havalaninda halledeyim istiyorum.