Turk Friends

Everything Turkish in Turkinglish

Mert Erincan

Buraya yeni geldim, bekarim, nasil arkadas edinebilirim?

1 ay oluyor San Francisco'ya geleli. buraya calismak icin geldim turkiyeden. 2-3 turk ile tanistim bir restaurantta, bana cok turk var burada dediler, bu siteyi soylediler. nedense ben mi bulamiyorum bu turkleri?

Reply to This

Replies to This Discussion

Insanlar TR den daha fazla calisiyor o yuzden sosyal olmaya vakit az. Ikincisi Turk aktiviteleri obur gocmenlerinkine oranla cok cok az. Bir de ABD deki Turk nufusunun %90 i erkek, geriye kalan bayanlarin bir kismida evli. O yuzden sosyal aktivite olsa bile saglikli bir topluluk olmuyor...

Bilmem anlatabildim mi? :)

Reply to This

Mert,

Seni anlayabiliyorum cunku Kaliforniya'ya geldigimde tek kisiyi tanimiyordum. Bir 29 Ekim partisine katildim, orada birkac arkadas edindim (ki su anda hala en yakin arkadaslarim) ve ondan sonra buradaki Turklerle yavas yavas tanistim.

Bu 2001 senesindeydi, yani online social olma diye kavramlar cok yoktu. Ama simdi birsuru site var, turkfriends'de "let's hangout" grubuna uye olup aktiviteler yapmayi onerebilirsin, events kismina gitmeyi dusundugun konserleri ekleyip insanlari cagirabilirsin.

Bunun disinda facebook'da turks in san francisco diye bir grup var, oraya da katilip aktiviteleri takip edebilirsin. Aykut isminde bir arkadasimiz daha cok middle eastern ve avrupali kisilerin katildigi partiler duzenliyor. "aykut events" diye ararsan internette bulabilirsin. Futbol ile ilgileniyorsan Ike isimli bir arkadasimiz BayAreaTurkleri diye bir yahoo groups acmis. Futbol eventleri de duzenliyor, o gruba uye olup sorabilirsin.

Daha aklima gelirse yazarim, sana iyi sanslar, aramiza hosgeldin :)

Reply to This

RSS

Yararli Bilgiler

• Saglik sigortasi
  • Turk Radyolari
  • Turkiye'de Tatil
  • Amerika'da Tatil
  • Ucuz Ucak Bileti
  • Turkiye'de ev almak
  • Amerika'da ev almak
  • Amerika'da ev kiralamak
  • Vize-Sikca sorulan sorular